Tassa Tryggt Hunddagis

HUNDDAGISET MED ÖVER 25 ÅR I BRANSCHEN.

 

För info: 1 december 2019 har Hunddagiset i Älta AB (Maggies Farm) lagt ned hunddagisverksamheten, då Margareta går i välförtjänt pension. Annelie som arbetat som dagisansvarig sedan starten 1998 kommer driva dagisverksamheten vidare under namnet Tassa Tryggt AB. Alla hundar har valt att stanna kvar.  Alla de hundar som står i kö till Maggies Farm kommer att bibehålla sina platser i kön även till Tassa Tryggt AB. 

Dagiset ligger i en lugn del av Älta, nära Tyresö. Vi har skogen inpå knuten så våra hundar får dagligen härliga skogspromenader.

Vi har 11 st rastgårdar i varierande storlek där hundarna kan leka, busa men också vila. 

Inomhus vistas hundarna i boxar/rum (22 st) där de har tillgång till soffor och bäddar. Löptikar/konvalecenter har separat del i byggnaden. 

 

"Vi prioriterar mycket motion och som resultat får vi ett tyst och lugnt dagis"

Hundarna får 2 promenader/dag. En lång på förmiddagen och en kortare på eftermiddagen. Vi går med små grupper och individanpassar alla våra promenader! Alla har rätt till en trevlig promenad i en väl anpassad grupp.

Vi använder oss av egna halsband/selar och koppel till hundarna som är inställda efter varje individ. Vi tar avstånd från halti, gå-fint-sele och helstryp/dressyrlänk eller midjebälten.

 

"Vårt mål är att varje individ ska synas och må bra. Att hunden med glädje ska komma till oss varje morgon"

 

 

Dagisrutiner:

 

07.00  Hundarna börjar komma till dagis. Städning, utsläpp i rastgårdar, promenadförberedelser. 

 

08.30-12.00 Promenader. Lek, vila i rastgården för de som har gått sin promenad eller väntar på att få gå sin promenad. Lunch serveras till de hundar som behöver det.

12.00-13.00 Lunch för personal och vila för hundarna.

13.00-15.00 Eftermiddagspromenader och rastgårdsvistelse.

15.00-18.00 Städning, pyssel/mys med hundarna, rastgårdsvistelse, aktivitetsspel och kloklippning. 

 

Rastgårdarna används året runt från kl 08.00-18. Under sommarhalvåret är de ute större delen av dagen. Ligger antigen och njuter i solen eller ligger i svalkande skugga. De kan också välja att ta sig ett dopp i de små hundpoolerna som finns tillgängliga. Under vinterhalvåret är de ute beroende på väder och vind. De som vill är ute och leker, men de får inte ligga ute och bli kalla. Berikning förekommer regelbundet i rastgårdarna

Vi går med få hundar i varje grupp. 

En trygg grupp är en bra grupp. 

Dagiset är godkänt av Länsstyrelsen

Dagiset innehar F-skatt